Heringi marinati
PrinteazaHeringi marinaţi din: heringi, vin alb sec, otet, ceapa, morcov, usturoi, sare grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, cimbru, cardamom, salvie.
Poate te itnereseaza si Salata cu peste marinat
- 4 heringi
- 1 cană vin alb sec
- 1 păhărel oţet
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură sare grunjoasă
- l lingură piper boabe
- 2-3 crenguţe de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1legătură pătrunjel
- 1legătură mărar
- 1 linguriţă cardamom
- 5-6 foi de salvie
Mod de preparare:
Se pun la fiert toate cele vin alb şi oţet, rondele şi feliuţe de ceapă, morcov şi usturoi, sare grunjoasă, piper boabe cimbru, foi de dafin, pătrunjel, mărar, cardamom, foi de salvie – să clocotească mărunt o jumătate de ceas.
Ca mai sus, peştii se curăţă bine de solzi şi maţe, se scurtează de cap şi cozi, se scoate şira spinării (păstraţi lapţii şi icrele) şi se spală în apă rece.
Se scurg şi usucă peştii (cercaţi de reaşezaţi icrele şi lapţii la locul lor), se pun în cratiţă, se toarnă zeama clocotită, se mai lasă pe foc mic, să undească un sfert de oră.
După două-trei zile sunt buni de mâncat, cu pâine de secară ori cu cartofi fierţi .
Heringi marinaţi
Pofta buna!