Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]
Heringi, sardele si castraveciori acri la capac
PrinteazaHeringi, sardele si castraveciori acri la capac
Ingrediente:
- 12 capace
- 3 heringi
- 3 fileuri de sardele
- 150 g castreveciori acri
- 180 g unt
- 1 lingură făină
- 3 gălbenuşuri
- 1, 1/2 lingură smîntînă
- 1 legătură mărar
- 1 ceapă arpagic
- 600 g cartofi
- 60 g brînză
- nucşoară
- 3/4 pahar vin
- 3 linguri vodcă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Heringi, sardele si castraveciori acri la capac: prepară un piure de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă), şi cu el se spriţuieşte conturul vasului pe fund .
fac fileurile de heringi şi de sardele şi se posează (se fierb) în puţină apă, vin, sare, piper şi 3 linguri vodcă.
scot fileurile din zeamă, se face puţin sos în care se mai pun 60 g unt, făină, 1 gălbenuş şi 1 1/2 lingură smîntînă.
Peştele se taie felii şi se încălzeşte în puţin unt cu ceapa tocată mărunt, se taie mărarul şi castraveciorii julien, apoi se amestecă cu 2 linguri sos şi se umplu mijloacele formelor.
Se napează cu restul de sos, se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.
Pofta buna!
Burgeri cu Ceapă Roșie Caramelizată
din: carne de vita, ceapa rosie, sare, piper, chifle, salata verde, branza cheddar, sos, condimente, ulei de masline, zahar brun, otet balsamic, sare, piper. Burgerii cu ceapă roșie caramelizată sunt o reinterpretare modernă a clasicei rețete de burger, aducând un element dulce și acrișor în combinație cu savoarea bogată a […]