Heringi, sardele si castraveciori acri la capac
PrinteazaHeringi, sardele si castraveciori acri la capac
- 12 capace
- 3 heringi
- 3 fileuri de sardele
- 150 g castreveciori acri
- 180 g unt
- 1 lingură făină
- 3 gălbenuşuri
- 1, 1/2 lingură smîntînă
- 1 legătură mărar
- 1 ceapă arpagic
- 600 g cartofi
- 60 g brînză
- nucşoară
- 3/4 pahar vin
- 3 linguri vodcă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară un piure de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă), şi cu el se spriţuieşte conturul vasului pe fund .
Se fac fileurile de heringi şi de sardele şi se posează (se fierb) în puţină apă, vin, sare, piper şi 3 linguri vodcă.
Se scot fileurile din zeamă, se face puţin sos în care se mai pun 60 g unt, făină, 1 gălbenuş şi 1 1/2 lingură smîntînă.
Peştele se taie felii şi se încălzeşte în puţin unt cu ceapa tocată mărunt, se taie mărarul şi castraveciorii julien, apoi se amestecă cu 2 linguri sos şi se umplu mijloacele formelor. Se napează cu restul de sos, se presară brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.
Pofta buna!