Het Kapittel- marca belgiana de bere
PrinteazaTermenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri.
DEGUSTARE
Reţeta actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe cea mult mai veche, elaborată de călugării de la mănăstirea Watou şi produsă apoi sub licenţă. Dată fiind concentraţia alcoolică deosebit de ridicată, se recomandă consumul moderat pentru aceasta marca de bere. Culoarea este aurie, cu nuanţe chihlimbarii, iar gustul este de malţ. Are o aromă alcoolică de fruct. Spuma se prezintă densă şi persistentă. Se consumă la o temperatură între 12 şi 140 C şi este potrivită cu carnea roşie la grătar, cu platourile de mezeluri afumate sau brânzeturi maturate picante.
ALTE VARIETATI
Fabrica Van Eecke Brouwerij, din Poperinge-Watou, şi-a concentrat atenţia asupra berilor de abaţie, producând printre altele, berile Dubbel (concentraţie alcoolică 7,5%), Pater (concentraţie 6%) şi Prior (concentraţie 9%), de culoare brună, cu un gust acru-dulce, foarte apreciate de catre cunoscatori.