Homar delicios
PrinteazaHomar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru.
- 1 lingura cu varf de boabe de piper negru
- o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt
- 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
- o legatura ceapa verde, curatata si taiata felii subtiri pe diagonala
- un praf de sare de mare
- ulei de masline
- 2 linguri de miere lichida
- 2 homari vii mijlocii
- 1-2 ardei iuti rosii proaspeti, curatati de seminte si taiati feli subtiri
- frunzele de la o legatura mica de coriandru proaspat
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Intr-un mojar sau un blender de condimente, zdrobiţi boabele de piper negru, apoi puneţi-le într-un bol mare cu ghimbirul, usturoiul, ceapa verde şi sarea. Adăugaţi câteva linguri de ulei de măsline, mierea şi zeama de lămâie.
Amestecaţi cu mâinile şi apoi ungeţi peste tot cu sosul obţinut cele 4 jumătăţi de homar. Păstraţi feliile de ceapă verde care nu s-au lipit de homari.
Aşezaţi jumătăţile de homar una lângă alta, într-o tavă de copt de mărimea potrivită. Introduceţi tava în cuptor pentru 12-15 minute, apoi scoateţi-o şi serviţi homarii într-un bol mare, presăraţi cu ardei iute, felii de ceapă verde şi coriandru.
Homar delicios
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu homar