Homar la grătar

Printeaza

Incălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline.

Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de grilajul fierbinte, iar capacul va transforma tigaia într-un cuptor în miniatură, avantajul fiind acela că partea de jos şi partea de sus a homarului vor fi gata în acelaşi timp.

După 5 minute, întoarceţi homarul, presăraţi-l cu puţin usturoi şi ardei iute roşu tocat, apoi întoarceţi-l iar şi mai lăsaţi-l pe foc 5 minute. Intoarceţi-l din nou şi frigeţi-l 5 minute pe partea cu carapacea. în acelaşi timp, puneţi pe grătar o lămâie verde tăiată în două, cu coaja în sus.

Când homarul e gata, serviţi-l cu ardei iute tocat, frunze proaspete de mentă şi lămâia friptă.

Homar la grătar

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Asta e bun rau 🙂 Cine stie sa faca homar …

  2. Arata bine, a facut cineva homar in felul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.