Homar la grătar
PrinteazaIncălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline.
Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de grilajul fierbinte, iar capacul va transforma tigaia într-un cuptor în miniatură, avantajul fiind acela că partea de jos şi partea de sus a homarului vor fi gata în acelaşi timp.
După 5 minute, întoarceţi homarul, presăraţi-l cu puţin usturoi şi ardei iute roşu tocat, apoi întoarceţi-l iar şi mai lăsaţi-l pe foc 5 minute. Intoarceţi-l din nou şi frigeţi-l 5 minute pe partea cu carapacea. în acelaşi timp, puneţi pe grătar o lămâie verde tăiată în două, cu coaja în sus.
Când homarul e gata, serviţi-l cu ardei iute tocat, frunze proaspete de mentă şi lămâia friptă.
Homar la grătar
Pofta buna!
Asta e bun rau 🙂 Cine stie sa faca homar …
Arata bine, a facut cineva homar in felul asta?