Homar prajit cu ierburi aromatice
PrinteazaHomar prajit cu ierburi aromatice din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice.
- 6-8 cozi de homar
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri ulei de măsline
- 1/2 oregano fărâmiţat
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 50 g unt sau margarina
- zeama de la o lămâie
- puţin sos Worcester
- piper alb
- 3 linguri ierburi aromate tocate
Mod de preparare:
Cozile de homar gata pregătite pentru preparare se spală bine sub jet de apă, se curăţă bine de pieliţe, se lasă să se usuce bine şi se pun într-un castron
Căţeii de usturoi se freacă cu sare,- se amestecă cu ulei de măsline, oregano şi busuioc, se întind proporţional peste cozile de homar şi se lasă la marinat în frigider 10 minute.
Untul sau margarina se înfierbântă într-o tigaie; în el se prăjesc cozile de homar. Se sting cu zeamă de lămâie, se condimentează puternic cu sare şi piper şi se amestecă cu ierburile aromate.
Pofta buna!