Homar prajit cu oregano si busuioc
PrinteazaHomar prajit cu oregano si busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice.
Ingrediente:
- 6-8 cozi de homar
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri ulei de măsline
- 1/2 oregano fărâmiţat
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 50 g unt sau margarina
- zeama de la o lămâie
- puţin sos Worcester
- piper alb
- 3 linguri ierburi aromate tocate
Mod de preparare:
Cozile de homar gata pregătite pentru preparare se spală bine sub jet de apă, se curăţă bine de pieliţe, se lasă să se usuce bine şi se pun într-un castron
Căţeii de usturoi se freacă cu sare,- se amestecă cu ulei de măsline, oregano şi busuioc, se întind proporţional peste cozile de homar şi se lasă la marinat în frigider 10—15 minute.
Untul sau margarina se înfierbântă într-o tigaie; în el se prăjesc cozile de homar. Se sting cu zeamă de lămâie, se condimentează puternic cu sare şi piper şi se amestecă cu ierburile aromate.
Homar prajit cu oregano si busuioc
Pofta buna!