Homar roşu cu sos alb

Printeaza

O reteta delicioasa de homar rosu cu: morcov, ardei verde, ardei galben, ceapa verde, usturoi, ulei, unt, sare, piper, lapte, smantana, zeama de lamaie, sare, piper negru, faina, pesmet.

Ingrediente:

  • un homar de dimensiune potrivită
  • un mor­cov
  • o jumătate de ardei verde
  • o jumătate de ardei gal­ben
  • o ceapă verde
  • un căţel de usturoi
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • o cană de lapte dulce
  • o jumătate de cană de smântână dulce nefermen­tată
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • două lin­guri de făină albă
  • o lingură de pes­met mai grunjos

Mod de preparare:

Homarul se fierbe foarte bine, apoi se scoate carnea din carapace. Se încălzeşte uleiul şi se călesc în el morcovul (dat pe râzătoare) şi ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Se adaugă usturoiul zdrobit şi ceapa verde tocată mărunt. Se pune o lingură de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se înmoaie bine legumele.

Intre timp se pregăteşte sosul topind untul într-o crăticioară, adăugând făina în ploaie, laptele (încălzit înainte), smântână, puţin câte puţin, încorporând-o cu o lingură de lemn.

Se adaugă sare, piper şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc mic până se îngroaşă suficient. Sosul se toarnă peste legume şi se amestecă bine. Se scoate carnea din homar, cu grijă ca să nu se rupă prea tare carapacea, apoi se reaşază carnea în cara­pace şi se pune homarul într-un vas termorezistent. Se toarnă deasupra sosul, se presară puţin pesmet şi se dă la cuptor să se gratineze.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.