Homar in sos de lamaie

Printeaza

Homar cu sos de lamaie, ulei de masline, lamai, sare, piper alb, busuioc, telina.

 

Ingrediente:

  • 1 homar mare, proas­păt
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 cană cu ulei de măsline
  • 2 lămâi mari
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper alb
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală homarul şi se astupă cu o bucată de vată găurica din spatele cozii, ca să nu se golească în timpul fierberii.

Dacă vasul nu este suficient de mare, se leagă homarul cu sfoară, întorcându-i coada spre cap.

Se adaugă ţelina şi se lasă să fiarbă timp de 40 de minute. După ce a fiert, se scurge bine şi se lasă să se răcească.

Se taie picioarele homaru­lui şi se elimină carapacea. Se despică homarul pe lungime şi se scoate intestinul.

Cu o linguriţă se adună icrele şi restul măruntaielor şi se aruncă. Se scoate tot ce este car­ne moale din picioare.

Aceasta se ta­ie feliuţe şi se aşază pe un platou.

Se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie şi piperul cu ouăle şi părţile moi din picioare, amestecându-se până se obţine un sos bine omogeni­zat.

Acesta se toarnă peste homar, apoi se ornează cu busuioc şi cu felii de lămâie.

 

Homar in sos de lamaie

Homar in sos de lamaie

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sos pentru homar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.