Homar la grătar cu Unt de ierburi aromate din: homari, unt, usturoi, ierburi aromate, suc de lamaie, sare, piper. Aroma proaspătă a ierburilor și a usturoiului se îmbină armonios cu gustul bogat al cărnii de homar, iar gătitul la grătar adaugă o notă ușor afumată. Ingrediente: 2 homari proaspeți 4 linguri de unt nesărat, […]
Homar cu vin
PrinteazaHomar cu vin din: homar, unt, patrunjel, ardei, praz, vin, maioneza, ceapa, piper.
Homarul este o excelentă sursă de proteine slabe și de înaltă calitate, esențiale pentru menținerea și dezvoltarea țesuturilor, a mușchilor și a sistemului imunitar.
Homarul conține acizi grași omega-3, care sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății inimii. Acești acizi grași pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și pot îmbunătăți sănătatea vaselor de sânge.
- 1 homar viu
- 1 lingură cu unt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute
- 1 praz
- 1 pahar cu vin alb
- maioneză
- 1 legătură de ceapă verde
- piper boabe
Mod de preparare:
Spălaţi homarul sub jet de apă jece şi puneţi-l la fiert în apă sărată cat să-l acopere.
Folosiţi apă caldă în care aţi pus 1 legătură de pătrunjel, untul, vinul, sare si piper boabe.
Fierbeţi 30 minute, lăsaţi să se răceasca zeama, scoateţi homarul si asezaţi-l pe platou.
Crestaţi-l pe lungime, scoateţi carnea faşii, acoperiţi cu maioneză proaspătă în care aţi tăiat mărunt 5-7 fire de ceapă verde.
Serviti cu paine de casă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Homar la grătar cu unt de ierburi aromate
Homar cu porumb
Homar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb, ceapa, ceapa de tuns, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 homari, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin 3 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet din vin rosu […]
Pofta buna!