Homari cu sos
PrinteazaHomari cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare, piper.
- 4 cozi de homar congelate
- 1 lingura unt topit
- sare si piper dupa gust
- frunze de laptuca, salata romana, iceberg
- 4 ridichi, taiate felii subtiri
sos:
- 1/4 cana miere lichida
- 1/3 cana suc concentrat de portocale
- 2 linguri otet din vin alb
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Decongelaţi homarii, despicaţi pe lung fiecare coadă, clătiţi cu apă rece. Uscaţi-le cu un prosop, aranjaţi-le cu carnea în sus, pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Ungeţi fiecare coadă cu puţin unt topit, presăraţi sare şi piper. Coaceţi la grilul încins, punând tava cam la 10 cm distanţă de gril. Lăsaţi la copt 4-6 min, până se curbează cozile.
Scoateţi din cană tot şi lăsaţi să se răcească 1-2 ore. Preparaţi sosul. Amestecaţi bine într-o crăticioară mierea, sucul de portocale şi oţetul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic cca 5 min, sau până scade puţin. Puneţi sare şi piper după gust. Aranjaţi cozile de homar pe un platou, cu frunze de salată, felii de ridiche sau alte legume şi serviţi cu sos.
Homari cu sos
Pofta buna!