Homarul

Printeaza

Dintre toate crustaceele marine, homarul – atât cel european, cât şi cel american – este de departe cel mai apreciat.

Preţurile foarte ridicate ale homarilor, fie proaspeţi, cumpăraţi din pieţe, fie gata preparaţi, comandaţi în restaurante, reflectă dificultatea procesului de prindere şi de transportare a acestora.

Carnea este concentrată în cele şapte secţiuni care alcătuiesc abdomenul şi coada homarului, dar şi în cleştii. Textura cărnii de homar este densă; este foarte aromată, savoarea sa naturală devenind şi mai bogată prin preparare.

Din albastru închis, culoarea homarului se schimbă atunci când este gătit într-un roz-portocaliu intens.

Homarul Americaine este un preparat complex, care are la bază un sos făcut din bucăţele de carapace, care se fierb împreună cu coniac, vin alb, roşii, usturoi şi ierburi aromatice.

La sfârâit sosul se îngroaşă adăugând nişte beurre manie (o pastă formată din unt şi făină).

In Larousse Gastronomique se spune că acest sos trebuie îmbogăţit, adăugându-i-se coral-ul (sau icre) şi ficatul. Homarul se aranjează pe un platou, se stropeşte cu sos şi se serveşte cu orez.

 

Homarul

Homarul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.