Horse’s Neck Cocktail
PrinteazaHorse’s Neck Cocktail
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – brandy
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Brandy drinks
Decoraţiune – coajă de lămâie tăiată în spirală şi paie
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 2/10 brandy
- 8/10 GingerAle
- după dorinţă, câteva picături de angostura
Denumirea înseamnă în limba engleză „coamă de cal” din cauza asemănării cojii de lămâie cu coama unui cal. Unii spun că acest cocktail ar fi apărut în anii ’50, în Statele Unite, iar alţii susţin cu tărie originea sa britanică.
Oricum ar sta lucrurile, amestecul a intrat abia o dată cu a doua codificare IBA în rândul cocktailurilor mondiale şi a fost confirmat în codificarea următoare, din 1993. în reţetarele americane, însă, baza alcoolică este bourbon whiskey care nu-i modifică, totuşi, calităţile.
Preparare:
Se aşază coaja de lămâie astfel încât un capăt să ajungă pe fundul paharului, iar celălalt să atingă marginea. Se umple cu gheaţă tot paharul. Se toarnă cele două ingrediente şi, eventual, cele câteva picături de angostura. Se completează cu paie.