Radeţi hreanul pe râzătoare şi, pentru ca să nu fie prea iute, ţineţi- l la un loc cald, sau stropiţi cu puţină zeamă caldă, ppoi puneţi oţet pe dânsul înainte se a-l servi.
Puteţi pune niţel zahăr într-însul sau, în loc de zahăr, untdelemn şi sare.
Se mai face şi cu ou bătut, îngroşându-se cu puţină fâină, dar, în orice caz, oţetul e indispensabil. Un alt chip de a servi hreanul este să-l amestecaţi cu mere curăţate şi trecute prin râzătoare, punând oţet de zmeură sau zeamă de lămâie şi zahăr mai multicel.
Hreanul se prepară şi cu ouă fierte vârtoase tocându-le şi amestecându-le cu oţet, în care se pune şi puţin untdelemn.
Asemenea se face şi franzelă rasă, cât hrean atâta şi franzelă, şi după ce se amestecă împreună, se pune supă fierbinte pe dânsul şi se toarnă oţet cu zahăr pisat pe deasupra.
Hrean in otet: Ingrediente: 2 rădăcini hrean 25 g sare 25 g zahăr 200 ml oţet de 9 grade 100 ml apă boabe de piper roşu (opţional) Cum se prepara Hrean in otet: Pofta buna!
Sfecla cu hrean la otet: Ingrediente: 1/2 litru oţet 1 litru apă 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură zahăr 1 lingură boabe de piper verde Cum se prepara Sfecla cu hrean la otet: Pofta buna!
Varza rosie murata cu hrean din: varza, sare, marar, frune de telina, frunze de visin, hrean. Ingrediente: varză roşie sare mărar uscat frunze ţelină frunze de vişin hrean Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai închise la culoare s:au veştede […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.