Oua posate – istorie, beneficii, mod de preparare. Ouăle posate, cunoscute și sub denumirea de ouă fierte moi, sunt un preparat culinar popular în multe culturi din întreaga lume. Ele sunt ouă fierte în apă, dar nu pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât albușul să fie complet coagulat, ci doar până când albușul […]
Hreanul – beneficii si proprietati medicinale
PrinteazaHreanul – beneficii si proprietati medicinale. Proprietăţi hrean: rădăcina de hrean este foarte bogată în vitamine (în special C şi din complexul B), minerale, substanţe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni etc…
In plus, conţine ulei volatil, dar şi componenţi sulfuraţi care, atunci când razi hreanul, dau naştere unei substanţe iritante (mirosină). Are efect descongestionant şi expectorant, stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte peristaltismul intestinal.
Cum se ia hreanul: trei linguri de macerat pe zi.
Alte boli tratate cu hrean…
… vin tonic: pui 15 linguri de hrean dat pe răzătoarea mică într-un litru de vin roşu. Astupi sticla, laşi la macerat 8-9 zile, apoi filtrezi. 3-4 linguri de vin tonic pe zi ajută la îmbunătăţirea digestiei, la stimularea şi reglarea activităţii cardiace,combate anemia şi previne litiaza renală. Pe termen lung, este un tonic sexual.
… cataplasmă: aplici pe ceafă un tifon pe care ai întins un strat sub¬ţire de hrean dat pe razătoarea mică. Este foarte eficientă împo¬triva migrenelor.
Contraindicaţii: gastrită, ulcer gastric, enterită acută, nefrită acută, macrolitiază urinară, hemoragii interne, hemoroizi.
Poti incerca un Sirop de hrean
Hreanul – beneficii si proprietati medicinale
Savurati!
poate iti place si:
Sashimi – Cum se pregateste, beneficii si retete
Sashimi – Cum se pregateste, beneficii si retete. Sashimi este o delicatesă japoneză formată din felii subțiri de pește proaspăt, de obicei, servite crude. Este o parte importantă a bucătăriei japoneze și este apreciată pentru gustul său pur și simplu, precum și pentru calitatea ingredientelor utilizate. Istorie: Sashimi are origini străvechi în Japonia și se […]
Savurati!