Hreanul

Printeaza

Hreanul: Rădăcinile şi frunzele de hrean sunt bogate în glucosinolat, substanţă care ajută la curăţarea rinichilor.

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că proprietăţile acestei plante stimulează eliminarea substanţelor cancerigene şi împiedică extinderea tumorilor existente.

Hreanul are o cantitate de glucosinolat de 10 ori mai mare decât cea din broccoli. Rădăcinile sunt cele care se folosesc atât în bucătărie, cât şi în medicină, pentru conţinutul bogat în vitamine, fitoncide (substanţe cu acţiune antibacteriană) sau uleiuri eterice (cu efect calmant).

Pentru sendvişuri, foloseşte un sos preparat dintr-un mix de hrean şi ketchup sau muştar. Serveşte carnea de miel sau peştele cu o garnitură de hrean amestecat cu iaurt.

Rădăcina de hrean întreagă poate fi păstrată în frigider timp de câteva săptămâni. Astfel o poţi folosi pentru gătit chiar şi peste câteva luni. La fel de important este să păstrezi mixtura într-un recipient ermetic, ferit de lumină.

După ce razi hreanul, amestecă-l cu oţet, ca să nu aibă un gust amărui, în loc de iute.

Mâncare de Sfeclă Roșie cu Hrean

Mâncare de Sfeclă Roșie cu Hrean – Această rețetă este perfectă ca salată sau garnitură, oferind o explozie de arome și nutrienți. Este ideală pentru a însoți diverse feluri principale, aducând un plus de prospețime și vitalitate în farfuria ta. Sfecla roșie este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, având proprietăți detoxifiante și antiinflamatorii. […]

Gogoșari umpluți cu hrean – Murături delicioase pentru iarnă

Gogoșari umpluți cu hrean – Murături delicioase pentru iarnă –  o delicatesă tradițională românească, perfectă pentru a aduce un plus de savoare și crocanță meselor de iarnă. Această rețetă de murături combină dulceața naturală a gogoșarilor cu picantul intens al hreanului, rezultând un preparat echilibrat și plin de arome. Murăturile sunt nu doar gustoase, dar […]

Rasol de Porc cu Hrean: O Tradiție Gustoasă

Rasol de Porc cu Hrean: O Tradiție Gustoasă din: rasol de porc, hrean ras, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, frunze de dafin, boabe de piper. Descoperiți o rețetă clasică românească reinventată: Rasol de Porc cu Hrean. Un deliciu culinar care îmbină savoarea cărnii de porc cu aroma intensă a hreanului, această rețetă vă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.