Hribi gratinati
PrinteazaHribi gratinati din: ciuperci, smantana, oua, bacon afumat, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper.
- 750 g ciuperci
- 700 ml smantana
- 2 oua si 3 galbenusuri
- 100 g bacon afumat
- 2 cepe mici
- un catel de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- o crenguta cimbru
- 2 linguri ulei
- 25 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei încins se pun baconul tăiat mărunt si ciupercile feliate pe lung. Se lasă 5 minute.
Când ciupercile se colorează, se adaugă untul, ceapa tăiată mărunt, usturoiul si cimbrul. Se lasă 5 minute pe foc.
Intre timp, ouăle întregi, gălbenuşurile, smântână si pătrunjelul se amestecă într-un castron si se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se pun ciupercile în două vase mai mici sau unul mai mare, se toarnă amestecul de ouă şi smântână şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Hribi gratinati
Pofta buna!
Incoming search terms:
- hribi gratinati