Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar din: ciuperci champignon, sare, piper, sare de lamaie, otet, foi de dafin, ienibahar, ulei. Ingrediente: 3 kg ciuperci champignon sare piper 1 plic sare de lamaie 200 ml otet foi de dafin ienibahar 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă 3 kg ciuperci champignon albe […]
Hribi murati
PrinteazaHribi murati din: hribi, apa, otet, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente:
- 5 kg de hribi
- 500 ml apă
- 500 ml oţet
- 30 g sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de frunze cu un cuţit bine ascuţit. taie ciupercile mai mari în două şi apoi se spală toate în mai multe ape reci.
pun într-un vas mare pe foc, fără a adăuga apă, şi se fierb 5 minute, amestecând cu o lingură mare, în special la fundul vasului. scurg ciupercile, iar zeama în care au fiert se aruncă.
Separat, se pun la fiert apa şi oţetul, se adaugă sarea, piperul şi foile de dafin.
După câteva clocote, se toarnă peste ciuperci şi se amestecă. pun în borcane sterilizate şi se închid ermetic cât sunt fierbinţi.
păstrează la loc răcoros şi bine aerisit. Se folosesc iarna la salate pentru diferite fripturi.
Pofta buna!
Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci albe şi ghebe 4 ardei mari verzi 4 linguri ulei 100 ml oţet foi de dafin boabe de muştar usturoi sare boabe de piper Mod de preparare: Se spală şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- hribi murati
- https://www restaurantedelux ro/hribi-murati html
- hribi marinati
- hribi la borcan
- hribi pentru iarna
- retete hribi murati
retetele dvs.mi se par interesante