Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi

Printeaza

Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi din: ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, otet de vin, apa, cuisoare, piper alb, foaie de dafin, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Hribi_in_otet_cu_foi_de_dafin_si_usturoi

  • 400 g ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, ghebe)
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 ml oţet de vin de 9 grade
  • 250 ml apă
  • 2 cuişoare
  • 1 lingura piper alb
  • 1 foaie dafin
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de măsline

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile după specificul lor şi se spală cu apă rece.

Gălbiorii se ţin câteva ore în apă rece, ca să le iasă gustul amărui. Se lasă apoi să se zvânte într-o strecurătoare.

Ciupercile mici se lasă întregi, iar cele mai mari se taie în două sau în patru, după caz.

Într-o tigaie cu ulei şi puţină apă se pun ciupercile curăţate şi tăiate.

Se lasă pe foc potrivit 10 minute, până încep să scadă. Apoi se lasă la răcit.

Între timp, se pregăteşte soluţia de oţet: la 500 ml de oţet şi 250 ml de apă, se pun 2 linguriţe de sare.

După ce soluţia a dat în clocot, se adaugă cuişoarele, dafinul, piperul şi uleiul de măsline.

Ciupercile şi usturoiul curăţat se pun în borcan. Deasupra se toarnă baiţul fierbinte, lăsând 1,5 –2 cm până la gura borcanului.

Atenţie! Înainte de a turna baiţul, se pune sub borcan lama unui cuţit, ca să nu crape.

Se închide borcanul cu un capac, de preferat cu filet, şi se pune la sterilizat pe bain-marie circa 40 de minute.

Pentru siguranţă, sterilizarea se poate repeta după 1-2 zile, circa 20 de minute.

Se depozitează la loc răcoros şi uscat.

Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi

Hribi_in_otet_cu_foi_de_dafin_si_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. AM facut din astia si parca s-au cam floscait

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.