Hribi cu paste si mazare
PrinteazaO reteta de hribi cu paste si mazare din: hribi, paste scurte, miez de nuca, patrunjel, parmezan, tarhon, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 500 g hribi
- 400 paste scurte (farfalle, fusilli, penne)
- 250 g mazare
- 100 g miez de nuca
- 1 legatura patrunjel
- 50 g parmezan
- 4-5 fire de tarhon
- 4-5 fire de cimbru
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti pastele in 3 listri cu apa cu 1 lingurita sare, conform instructiunilor de fierbere pe ambalaj. Intre timp, curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le in feliute mai groase. Caltiti ciupercile in uleiul de masline impreuna cu mazarea si jumatate din legatura de patrunjel.
Adaugati cimbrul si tarhonul, tocate marunt si usturoiul pisat. Potrivit de sare si piper. Puneti in tigaie pastele fierte si amestecati prin rasturnare, mai lasati la foc mic 1-2 minute, amestecand din cand pentru a nu se prinde.
Serviti preparatul cald presarat cu miezul de nuca maruntit si patrunjelul ramas, tocat marunt.
Hribi cu paste si mazare
Pofta buna!