Hribi picanti cu usturoi si busuioc
PrinteazaHribi picanti cu usturoi si busuioc din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare, piper, busuioc verde.
- 10-12 hribi mari
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 1 salata verde
- 1 lingura zahar
- 2 linguri otet
- 2 linguri ulei
- 4-5 catei usturoi
- sare
- piper
- 5-6 frunze busuioc verde
Mod de preparare:
Cureţi hribii, le tai codiţele şi îi speli în 2-3 ape. Pui hribii şi codiţele să fiarbă în apă caldă cu sarea şi zahărul. Laşi 20 de minute şi scurgi într-o strecurătoare. Speli salata verde frunză cu frunză, iar pe cele mari le pui deoparte pentru ornat.
Tai miezul salatei şi ardeiul gras fâşii, apoi feliuţe, iar roşiile le tai felii. Aşezi legumele în straturi într-un castron adânc pe fundul căruia pui frunzele mari de salată. Pui roşiile presărate cu sare şi hribii tăiaţi felii subţiri.
Amesteci uleiul cu oţetul, adaugi un praf de sare, de piper şi usturoiul pisat. Torni sosul peste legume şi hribi, amesteci de jos în sus cu două furculiţe. Decorezi cu frunze de busuioc tocate fin şi pui salata la rece 1 oră, acoperind vasul.
Hribi picanti cu usturoi si busuioc
Pofta buna!
super 🙂