Hrisca cu stevie
PrinteazaHrisca cu stevie din: hrisca, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare.
Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale.
De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.
Ingrediente:
- 100 g hrişcă
- 2 legături ştevie
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Hrişcă se alege, se spală. Se pun la fiert 2 pahare de apă cu sare şi puţin ulei.
După ce începe să fiarbă se adaugă hrişcă, lăsându-se la fiert până începe să se îngroaşe, amestecându-se periodic.
Vasul se acoperă cu un capac şi se mai lasă la foc foarte mic, până se înmoaie hrişcă.
Se ia de pe foc şi se mai adaugă o lingură de ulei.
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se înmoaie într-o tigaie cu apă, sare şi ulei.
Ştevia se curăţă, se opăreşte, apoi se adaugă peste ceapă, lăsându-se la fiert până scade.
Pe o farfurie se serveşte hrişcă şi deasupra se pune ştevia.
Se presară cu pătrunjel şi mărar tocat mărunt.
Pofta buna!