Hrisca cu stevie

Printeaza

Hrisca cu stevie din: hrisca, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare.

Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale.

De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.

Ingrediente:

  • 100 g hrişcă
  • 2 legături ştevie
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Hrişcă se alege, se spală. Se pun la fiert 2 pa­hare de apă cu sare şi puţin ulei.

După ce începe să fiarbă se adaugă hrişcă, lăsându-se la fiert până începe să se îngroaşe, amestecându-se pe­riodic.

Vasul se acoperă cu un capac şi se mai lasă la foc foarte mic, până se înmoaie hrişcă.

Se ia de pe foc şi se mai adaugă o lingură de ulei.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se în­moaie într-o tigaie cu apă, sare şi ulei.

Ştevia se curăţă, se opăreşte, apoi se adaugă peste ceapă, lăsându-se la fiert până scade.

Pe o farfurie se serveşte hrişcă şi deasupra se pune ştevia.

Se presară cu pătrunjel şi mărar to­cat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.