Reteta tradițională de Biftec Tartar din: carne de vita, muștar Dijon, sos Worcestershire, ceapa rosie, castraveti murati, capere, sare, piper, galbenus de ou, patrunjel Biftec Tartar, cunoscut și sub numele de Steak Tartare sau Tartare de Boeuf în limba franceză, este o mâncare crudă din carne de vită tocată fin, condimentată și amestecată cu diverse […]
Reteta zilei: Prajitura cu mac si glazura de portocale
PrinteazaPrajitura cu mac si glazura de portocale din: unt, zahar, oua, albus de ou, faina, seminte de mac, zahar pudra, suc de portocale, coaja de portocala.
Ingrediente:
- 1 1/2 cesti de unt topit
- 1 1/2 cani de zahar
- 4 oua + 1 albus
- 2 1/4 cani de faina
- piure din 1 1/2 portocale
- 3 linguri de seminte de mac
pentru glazura de portocale:
- 1.5 cesti de zahar pudra
- 1,5 linguri de suc de portocale
- coaja rasa de la 1 portocala
Mod de preparare:
Puneti untul topit, zahar, oua si faina intr-un bol si se amesteca bine. Se adauha piureul de portocale si mac.
Puneti aluatul intr-o tava. Coaceti 30-40 de minute pana trece testul scobitorii, la foc mic.
Lasati prajitura sa se raceasca si intre timp preparati glazura. Pentru a prepara glazura, puneti toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.
Imprastiati glazura peste partea de sus a prajiturii rece, lasati sa se intareasca si apoi puteti felia si servi.
Prajitura cu mac si glazura de portocale
Pofta buna!
Fenicul – Beneficii pentru sanatate si retete
Fenicul – Beneficii pentru sanatate si retete. Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă aromatică cu frunze și semințe comestibile, folosite de secole în bucătărie și în medicina tradițională pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate: Digestie îmbunătățită: Feniculul este cunoscut pentru proprietățile sale carminative și antispasmodice, care pot ajuta la ameliorarea disconfortului gastric, […]