Huevos divorciados
PrinteazaHuevos divorciados
O porţie de huevos divorciados combină delicios câteva dintre aromele clasice ale bucătăriei mexicane. Două ouă prăjite alcătuiesc baza acestei mâncări servite la micul dejun.
Ouăle sunt despărţite – divorciados – de un rând de chilaquiles, un amestec de bucăţi de tortilla veche, zeamă de carne si sos de roşii, într-o parte, oul este garnisit cu salsa roja, un sos roşu preparat din roşii, usturoi, ceapă, ardei iuţi şi coriandru proaspăt tăiat; în cealaltă parte, oul este garnisit cu salsa verde, un sos verde preparat din tomatillos, spanac, ceapă, usturoi şi ardei iuţi verzi.
Roşiile au plecat din patria lor, America Latină, sâ cucerească lumea întreagă, însă rudele lor mai mici, tomatillos, au preferat sâ rămână acasă. Salsa se prepară încă din vremea aztecilor. Aztecii au cultivat atât roşiile, cat si tomatillos, însă spaniolii au adoptat doar rpşia pe care o cunoaştem astăzi, şi au adus-o ciiei în Europa.
Emigranţii din America Latină au introdus, în cele din urmă tomatillos în Statele Unite. Tomatillos se recoltează înainte de a se coace. Coaja lor uşor de desprins, cu o textură asemănătoare hârtiei, ascunde interiorul verde şi acru al acestor roşii mici. Dacă vă gândiţi la o roşie necoaptă, tăiată în bucăţi şi garnisită cu lime sau lămâie, veţi reuşi poate, să vă imaginaţi gustul astringent al unei salsa verde.