Humintas – Sufleu de porumb

Printeaza

O reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou, cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie.

Ingrediente:Sufleu de porumb

  • 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi
  • 1 ou
  • 1 bucată caş proaspăt
  • 4 linguri grăsime
  • 1 linguriţă scorţişoară pisată
  • 2 linguriţe anason
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 1 lingură boia roşie măcinată

Mod de preparare:

Se scot boabele de porumb de pe ştiulete, se macină şi se aşează într-o farfurie adâncă. Se topeşte grăsimea pe foc, până ce dă în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă boiaua. Se toarnă peste porumb, se amestecă bine şi se adaugă sare, zahăr, anason, scorţişoară şi oul bătut.

Se amestecă bine şi se pune compoziţia într-un vas bine uns cu grăsime. Se pune deasupra caşul tăiat în fâşii de grosime medie şi se pune vasul în cuptorul bine încălzit în prealabil. Se lasă până ce se pătrunde bine şi devine auriu la suprafaţă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.