Humus cu ceapa rosie si condimente indiene din: ulei de masline, ceapa, chimion, coriandru, fenicul, naut, lamaie, pasta de susan, lipie. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată fin 1 linguriţă seminţe de chimion 1 linguriţă seminţe de coriandru 1/2 linguriţă seminţe de fenicul 1 conservă de 400g de năut, clătit şi […]
Hummus de casa
PrinteazaHummus de casa din: năut (1 conservă), pastă de susan (neîndulcită), lamaie, busuioc, usturoi, nuca sau alune, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 năut (1 conservă)
- 4 linguri de pastă de susan (neîndulcită)
- 1 lămâie
- 1 mână de busuioc proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- 30 g nucă sau alune
- 300 ml ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
Scurge năutul de apa din conservă. Introdu-l la mixer, împreună cu pasta de susan, zeama de lămâie şi 150 ml de ulei de măsline.
Bate până când obţii o pastă.
Dacă nu e suficient de cremoasă, adaugă 1-2 linguri de apă călduţă. Potriveşte de sare şi piper.
Pregăteşte sosul pesto tot la mixer.
Bate frunzele de busuioc împreună cu usturoiul zdrobit fin, nuca mărunţită, restul de ulei de măsline şi 1/2 linguriţă de sare.
Serveşte pasta de năut împreună cu sosul de busuioc.
Combinaţia merge ca fel principal, lângă garnitură de legume şi lipie
Hummus de casa
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Humus cu usturoi copt
Humus cu usturoi copt din: usturoi, naut, salata, suc de lamaie, apa, tahini, sare, ulei de masline. Poate iti place si: Humus cu susan Humus cu boia de ardei Humus cu patrunjel si boia de ardei Ingrediente: 7 catei de usturoi 1 cutie naut 1 cană salata 1/4 cana de suc proaspat de lamaie […]
Pofta buna!