Hummus clasic
PrinteazaHummus clasic din: naut, lamaie, usturoi, ulei, sare, tahini.
- 1 cutie de năut fiert (400 g)
- zeamă de lămâie după gust
- 3 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pastă de susan (tahini)
- sare
Mod de preparare:
Pasează foarte bine năutul scurs de apă, folosind un blender sau dă-l prin maşina de tocat. Adaugă zeama de lămâie, usturoi pisat şi apă fierbinte cât să ajungă pasta la consistenţa dorită.
Amestecă bine, în timp ce încorporezi uleiul de măsline. Potriveşte gustul de sare. Serveşte-o rece, cu pătrunjel tocat mărunt sau boia dulce. Deasupra, se pune puţin ulei de măsline.
Macină în râşniţa de cafea sau în mojar patru linguri de susan. Amestecă pulberea obţinută cu două linguri de ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, sare şi puţină apă.
Pofta buna!