Hummus cu ardei
PrinteazaHummus cu ardei din: naut, ardei, ulei, lamaie, usturoi, susan, ulei, sare, piper.
- 2 ardei graşi roşii
- 250 g năut fiert
- 70 ml ulei
- sucul unei lămâi
- un căţel usturoi
- sare
- piper
- seminţe de susan
- ulei
- verdeaţă, după gust
Mod de preparare:
Ardeii se taie în două, se scot seminţele şi se pun în tava de cuptor. Se stropesc cu o lingură de ulei, se coc 45 de minute, întorcându-i de două ori.
La mixer se pun boabele de năut cu 3/4 din cantitatea de ulei, sucul de lămâie, un pic de apă, sare, usturoi. Se mixează, se adaugă apoi ardeii răcoriţi, restul de ulei, se mixează şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se pune pe un platou, se picură ulei şi se aduce la masă cu susan şi verdeaţă.
Hummus cu ardei
Pofta buna!