Hummus cu ardei 

Printeaza

Hummus cu ardei din: naut, ardei, ulei, lamaie, usturoi, susan, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Hummus cu ardei

  • 2 ardei graşi roşii
  • 250 g năut fiert
  • 70 ml ulei
  • sucul unei lămâi
  • un căţel usturoi
  • sare
  • piper
  • seminţe de susan
  • ulei
  • verdeaţă, după gust

 

Mod de preparare:

Ardeii se taie în două, se scot seminţele şi se pun în tava de cuptor. Se stropesc cu o lingură de ulei, se coc 45 de minute, întorcându-i de două ori.

La mixer se pun boabele de năut cu 3/4 din cantitatea de ulei, sucul de lămâie, un pic de apă, sare, usturoi. Se mixează, se adaugă apoi ardeii răcoriţi, restul de ulei, se mixează şi se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se pune pe un platou, se picură ulei şi se aduce la masă cu susan şi verdeaţă.

Hummus cu ardei

Hummus cu ardei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.