Hummus cu avocado
PrinteazaHummus cu avocado din: naut, avocado, tahini, ulei, oregano, sare, piper, chili.
- 400 g năut uscat
- 2 fructe avocado
- 1-2 lămâi
- 100 g tahini sau pastă de susan
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 5-6 căţei de usturoi
- sare de Himalaya
- piper negru proaspăt măcinat
- fulgi de chili proaspăt măcinaţi
Mod de preparare:
Năutul se pune în apă rece, peste noapte, la hidratat. A doua zi se fierbe în apă curată, se scurge, apoi se iau în palmă boabe fierte şi se freacă pentru a se înlătura pieliţa.
Se pun boabele de năut în robotul de bucătărie, împreună cu avocado curăţat şi tăiat bucăţele, tahini, ulei de măsline, usturoiul, sare, piper, chili, puţină apă în care a fiert năutul şi zeamă de lămâie.
Se blenduieşte până se formează o pastă omogenă, fină, se presară sare şi piper, după gust, la fel şi lămâie şi usturoi.
Se serveşte pe pâine sau cu lipii.
Pofta buna!