Hummus cu boia
PrinteazaHummus cu boia din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, boia, ulei, sare, piper.
- 500 g năut
- pastă de susan
- zeamă de lămâie, după gust
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- ulei, după gust
- boia de ardei
- chili
- ardei iute
- roşii
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui năutul în apă de seara, iar dimineaţă îi schimbi apa, îl speli şi îl fierbi, acoperit, două ore. Il speli sub jet de apă şi îl ţii în apă rece ca să îi poţi curăţa cojile, apoi îl pui într-un blender vertical.
Il mixezi până devine o pastă, torni ulei, în fir subţire, amestecând continuu. Adaugi, puţin câte puţin, pastă de susan şi guşti, deoarece dacă pui mai multă îi schimbi gustul preparatului. încorporezi usturoiul mărunţit, apoi zeamă de lămâie.
Omogenizezi şi potriveşti de sare şi piper.
Serveşti humusul presărat cu boia ardei sau cu chili, ardei iute, roşii şi pătrunjel, după gust.
Pofta buna!