Hummus cu chipsuri si tortilla
PrinteazaHummus cu chipsuri si tortilla din: naut, tahini, usturoi, chimion, ulei, lamaie, patrunjel, menta, sumac, muguri de pin, rodie, branza feta, tortilla.
Pentru hummus:
- 2 conserve de 250g de năut, boabele scurse şi clătite
- 4 linguri de tahini
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguriţe pudră de chimion
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- coaja şi zeama de la 1 1/2 lămâi
Pentru uleiuri cu ierburi aromate:
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură de pătrunjel, doar frunzele
- 1/2 pachet de mentă, doar frunzele
- zeama de la 1/2 de lămâie
Pentru chipsurile tortilla:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă pudră de chimion
- 1 linguriţă de sumac
- 4 lipii tortilla
Pentru servit:
- 100g seminţe de rodie
- 2 linguri muguri de pin, prăjiţi
- 200g de brânză feta, fărâmiţată
Mod de preparare:
Intr-un robot de bucătărie, pasează toate ingredientele pentru humus, adăugând 50ml de apă pentru a-l face mai cremos, dacă vrei. Asezonează şi refrigerează-l 24 de ore.
Intr-un robot mic de bucătărie, mixează toate ingredientele pentru uleiul cu ierburi aromate. Uleiul poate fi de asemenea refrigerat 24 de ore.
Chiar înainte de a servi, încinge cuptorul la 200°C pentru a face chipsurile tortilla. Amestecă uleiul cu chimionul şi sumacul, unge lipiile tortilla cu acest amestec şi asezonează.
Taie fiecare tortilla în 8 triunghiuri şi aşază-le în tavă într-un singur strat (s-ar putea să ai nevoie de 2 tăvi sau să le coci în tranşe). Coace-le 5-8 minute până devin aurii şi crocante.
Intinde humusul pe un platou mare, toarnă uleiul aromat în fir subţire şi presară deasupra seminţele de rodie, mugurii de pin şi brânza feta.
Serveşte alături de chipsurile tortilla.
Hummus cu chipsuri si tortilla
Pofta buna!