Hummus cu crema de branza si usturoi
PrinteazaHummus cu crema de branza si usturoi din: naut, foi de dafin, crema de branza, lamaie, usturoi verde, ulei de măsline, sare, piper alb măcinat, seminţe de pin şi de susan.
Ingrediente:
- 250 g năut
- 1 foaie de dafin
- 1 cutie (150 g) cremă de brânză
- 1 lămâie
- 1 legătură usturoi verde
- 4-5 linguri ulei de măsline sare
- piper alb măcinat
- câte 1 lingură seminţe de pin şi de susan
Mod de preparare:
Pui năutul într-o cratiţă, îl opăreşti cu 600 ml apă şi acoperi vasul pentru 3 bre. Fierbi năutul 3 ore la foc mic, împreună cu foaia de dafin şi un praf de sare.
Când boabele de năut s-au înmuiat, le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu uleiul extravirgin de măsline şi zeama de lămâie, în pasta fină obţinută, încoporezi crema de brânză, sare şi piper după gust şi usturoiul, în prealabil curăţat şi tocat foarte fin.
Pui pasta de năut şi brânză în boluri mici şi le presari cu seminţe de susan uşor prăjite şi cu seminţe de pin. Le aşezi pe masă alături de frunze de andive, beţişoare de castraveţi, rondele de ridichi, biscuiţi săraţi sau triunghiuri de lipii libaneze.
Hummus cu crema de branza si usturoi
Pofta buna!