Hummus cu dovlecei
PrinteazaHummus cu dovlecei din: naut, usturoi, tahini, suc de lamaie, ulei de masline, chimion, zucchini, sare, piper, paprika.
- 225 g naut din conserva
- 2 catei usturoi
- 6 linguri suc de lamaie
- 4 linguri tahini
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita chimion
- 450 g zucchini
- sare si piper
- paprika si ulei de masline, pentru servire
Mod de preparare:
Procesati nautul la blender, amestecand cu lichid din conserva, pentru a se omogeniza. Amestecati usturoi, suc de lamaie si tahini, incorporati in blender si omogenizati.
Adaugati 3 linguri ulei. Omogenizati, apoi adaugati chimion, sare si piper. Procesati pana la omogenizare.
Transferati intr-un bol si dati la rece. Taiati capetele dovleceilor si feliati pe lungime. Incalziti uleiul ramas si rumeniti dovleceii pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper.
Serviti dovleceii cu humus presarat cu paprika si ulei de masline.
Pofta buna!