Hummus cu dovlecei

Printeaza

Hummus cu dovlecei din: naut, usturoi, tahini, suc de lamaie, ulei de masline, chimion, zucchini, sare, piper, paprika.

Ingrediente: Hummus cu dovlecei

  • 225 g naut din conserva
  • 2 catei usturoi
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri tahini
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimion
  • 450 g zucchini
  • sare si piper
  • paprika si ulei de masline, pentru servire

 

Mod de preparare:

Procesati nautul la blender, amestecand cu lichid din conserva, pentru a se omogeniza. Amestecati usturoi, suc de lamaie si tahini, incorporati in blender si omogenizati.

Adaugati 3 linguri ulei. Omogenizati, apoi adaugati chimion, sare si piper. Procesati pana la omogenizare.

Transferati intr-un bol si dati la rece. Taiati capetele dovleceilor si feliati pe lungime. Incalziti uleiul ramas si rumeniti dovleceii pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper.

Serviti dovleceii cu humus presarat cu paprika si ulei de masline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.