Hummus cu susan
PrinteazaHummus cu susan din: naut, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, boia, patrunjel, sare.
- o conservă mică năut fiert
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri pastă de susan
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- 1/2 legătura pătrunjel
- ulei de măsline
- chimen şi boia pentru servit
- sare
Mod de preparare:
Se trec boabele de năut sub un jet de apă rece şi se înlătură cojile, dacă există.
Se scurg foarte bine şi se pun în bolul mixerului. Se adaugă usturoiul şi se începe mixarea turnând ulei în fir subţire până ce se obţine o pastă.
Se adaugă pasta de susan, suc de lămâie, sare şi pătrunjel. Se mixează, se pune pasta într-o farfurie, se fac mici şanţuri cu lingura, se toarnă puţin ulei, se presară cu chimen şi boia şi se aduce la masă.
Hummus cu susan
Pofta buna!