Hummus din mazare

Printeaza

Hummus din mazare din: mazare, tahini, usturoi, lamaie, chimen, ardei, sare, ulei.

Ingrediente:

  • o ceaşcă de mazăre
  • un sfert de ceaşcă de tahini
  • un căţel de usturoi, pisat
  • un sfert de ceaşcă de suc de lămâie
  • o lingură de ardei, mărunţit
  • o jumătate de linguriţă de chimen
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un sfert de ceaşcă de untdelemn de măsline, după nevoie, pentru consistenţă

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi mazărea în cinci ceşti de apă, timp de douăsprezece ore. Scurgeţi-o şi clătiţi-o.

Lăsaţi boabele de mazăre la încolţit, timp de douăsprezece ore.

Clătiţi-le de câteva ori în timpul procesului de încolţire.

Intr-un mixer, procesaţi toate ingredientele, cu excepţia untdelemnului de măsline.

Adăugaţi treptat untdelemnul de măsline, până când mixtura devine cremoasă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte interesant hummusl asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.