Hummus din mazare
PrinteazaHummus din mazare din: mazare, tahini, usturoi, lamaie, chimen, ardei, sare, ulei.
Ingrediente:
- o ceaşcă de mazăre
- un sfert de ceaşcă de tahini
- un căţel de usturoi, pisat
- un sfert de ceaşcă de suc de lămâie
- o lingură de ardei, mărunţit
- o jumătate de linguriţă de chimen
- o jumătate de linguriţă de sare
- un sfert de ceaşcă de untdelemn de măsline, după nevoie, pentru consistenţă
Mod de preparare:
Inmuiaţi mazărea în cinci ceşti de apă, timp de douăsprezece ore. Scurgeţi-o şi clătiţi-o.
Lăsaţi boabele de mazăre la încolţit, timp de douăsprezece ore.
Clătiţi-le de câteva ori în timpul procesului de încolţire.
Intr-un mixer, procesaţi toate ingredientele, cu excepţia untdelemnului de măsline.
Adăugaţi treptat untdelemnul de măsline, până când mixtura devine cremoasă.
Pofta buna!
Foarte interesant hummusl asta