Hummus cu lamaie
PrinteazaO reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si masline.
- 200 g naut uscat
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri cu iaurt gras
- 4 linguri cu paste de susan (tahini)
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1 lamaie
- seminte de susan negre
- coriandru
- masline
Mod de preparare:
Lasă năutul la înmuiat în apă rece peste noapte. Fierbe-l la foc mediu, fără sare, timp de o oră şi jumătate. Scurge năutul, spală-l în câteva ape şi lasă-l să se răcească. Pune fiertura în bolul de mixer şi amestecă până obţii o pastă omogenă. Adaugă usturoiul tocat, iaurtul, pasta de susan şi zeama de la o lămâie.
Asezonează pasta obţinută cu seminţe de susan negre, pentru un efect vizual deosebit. Stropeşte cu ulei de măsline şi ornează cu coriandru. Serveşte cu sticksuri sau pâine prăjită şi măsline negre.
Hummus cu lamaie
Pofta buna!