Hummus cu sfecla si chimen

Printeaza

Hummus cu sfecla si chimen din: naut, seminte de chimen, sfecla rosie, pasta de susan, susan, sumac, maghiran, menta, lipii.

 

Ingrediente:

  • 300 g naut
  • 1 lingurita seminte de chimen negru
  • 2 sfecle rosii
  • 2 linguri pasta de susan
  • 1 varf de cutit de chimen macinat
  • 1 lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita susan
  • 1 varf de cutit sumac
  • 1 varf de cutit maghiran uscat maruntit
  • 3 fire de menta
  • 4 lipii

 

Mod de preparare:

Pui năutul într-o cratiţă, îl opăreşti cu 600 ml apă şl acoperi vasul pentru 3 ore. Fierbi năutul 3 ore la foc mic, împreună cu chimenul negru şi un praf de sare.

Intre timp, speli sfeclele şi le pui la copt în cuptor, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 1 oră. Probezi cu o scobitoare dacă s-au înmuiat şi sunt uşor de pătruns.

Când boabele de năut s-au înmuiat, le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu sfecla curăţată, pasta de susan, chimenul măcinat, zeama de lămâie, usturoiul curăţat şi zdrobit, maghiranul uscat şi uleiul extravirgin de măsline.

Pui pasta într-o cutiuţă cu capac şi o decorezi cu seminţe de susan, sumac uscat mărunţit şi, chiar înainte de servire, cu frunze de mentă tocate, întinzi pasta pe tipiile libaneze pe care, dacă este posibil, le prăjeşti puţin, după ce le-ai uns cu puţin ulei de măsline.

 

Hummus cu sfecla si chimen

Hummus_cu_sfecla_si_chimen

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.