Hummus cu branza feta din: naut, spanac, feta, ulei, suc de lamaie, tahini, piper rosu, usturoi, sare. Ingrediente: 900 g naut din conserva 1 ½ cesti spanac proaspat 250 g branza feta 1/3 cesti ulei de măsline 5 linguri suc de lămâie 4 linguri tahini 2 linguri de fulgi de piper roșu 2 catei usturoi, […]
Hummus cu spanac
PrinteazaHummus cu spanac din: boabe de naut, spanac, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
- 500 g boabe de naut
- 250-500 g spanac congelat
- 2 căţei mari de usturoi
- 5-6 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui năutul la înmuiat de cu seara, în apă caldă.
Dimineaţa scurgi boabele, le acoperi cu apă fierbinte şi le fierbi pentru 2-3 ore, timpul de fierbere fiind diferit în funcţie de calitatea şi sortimentul boabeloi de năut.
Scurgi boabele de năut fierte şi păstrezi 1-2 căni din apa în care au fiert.
Intr-o tigaie tip wok, încingi 2-3 linguri de ulei de măsline şi căleşti căţeii de usturoi, în prealabil curăţaţi şi tocaţi mărunt.
Adaugi spanacul şi laşi pe foc până când se dezgheaţă, se căleşte şi mai scade.
Pui într-un bol boabele de năut calde şi spanacul. Cu ajutorul mixerului vertical, pasezi ingredientele până obţii o pastă fină.
Adaugi treptat apă în care a fiert năutul, până obţii consistenţa dorită şi uleiul de măsline rămas.
Sărezi şi condimentezi pasta după gust şi o acreşti cu zeama de lămâie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Hummus cu branza feta
Pofta buna!