Humus cu ceapa rosie si condimente indiene

Printeaza

Humus cu ceapa rosie si condimente indiene din: ulei de masline, ceapa, chimion, coriandru, fenicul, naut, lamaie, pasta de susan, lipie.

Ingrediente:Humus cu ceapa rosie si condimente indiene

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie tăiată fin
  • 1 linguriţă seminţe de chimion
  • 1 linguriţă seminţe de coriandru
  • 1/2 linguriţă seminţe de fenicul
  • 1 conservă de 400g de năut, clătit şi uscat
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură pastă de susan
  • 2 linguriţe de coriandru tăiat fin
  • lipie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie de teflon se încinge o linguriţă de ulei, în care se căleşte ceapa până devine moale şi uşor maronie. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit până se pregătesc restul ingredientelor.

Condimentele se prăjesc aproximativ două minute la foc mic, apoi se iau de pe foc şi se macină până devin pudră. Intr-un robot de bucătărie se mixează năutul, sucul de lămâie, pasta de susan, condimentele, sare, coriandrul şi ceapa roşie, până amestecul devine fin.

Se răstoarnă într-un bol pentru servit şi se asezonează cu restul de ulei de măsline. Se încălzeşte lipia şi se serveşte cu humus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.