Humus cu pastă picantă harissa
PrinteazaO reteta delicioasa de humus din: naut, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, pasta harissa, pasta de tomate.
- 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- suc de lămâie, după gust
- 2 linguri pastă de harissa
- 1 lingură pastă de tomate
Mod de preparare:
Cu ajutorul robotului de bucătărie se amestecă trei sferturi din cantitatea de năut cu 3 linguri ulei de măsline, usturoi şi jumătate de cană de apă până la omogenizare. Se adaugă câte puţină apă dacă este nevoie, până se obţine o consistenţă cremoasă.
Se adaugă şi restul de năut şi se amestecă în continuare câteva secunde până se zdrobeşte şi acesta.
Se sărează şi se adaugă un strop de suc de lămâie. Pasta harissa se amestecă cu cea de tomată şi restul de ulei de măsline. Se răstoarnă peste humus şi se serveşte.
Humus cu pastă picantă harissa
Pofta buna!