Humus cu susan
PrinteazaHumus cu susan din: naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan, sare, piper, boia, patrunjel, rosii, lamaie.
- 2 căni de năut boabe
- 5 linguri pastă de susan
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- câteva boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan
- sare
- piper
- boia
- salată de pătrunjel
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 roşii
- lămâie
Mod de preparare:
Pregătirea începe de cu seara când speli bine boabele de năut şi le laşi la înmuiat.
A doua zi fierbi năutul (verifici boabele: dacă se îndepărtează coaja cu uşurinţă, sunt fierte). Păstrezi o cana din apa în care au fiert. Cureţi bob cu bob de cojiţe.
Intr-un blender sau robot de bucătărie, pui boabele de năut, un căţel de usturoi curăţat, 5 linguri pastă de susan şi apoi mixezi.
Adaugi treptat cantităţi din apa pe care ai păstrat-o de la fierberea năutului (depinde de cât de cremos doreşti să fie), precum şi cele 4 linguri de ulei de măsline.
Condimentezi cu sare, piper şi boia după gust. Intr-o tigaie antiaderentă, rumeneşti o mână de muguri de pin şi câteva seminţe de susan.
Serveşti humusul alături de salata de pătrunjel, presărat cu seminţele coapte şi, eventual, cu lipii.
Humus cu susan
Pofta buna!