Humus cu susan

Printeaza

Humus cu susan din: naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan, sare, piper, boia, patrunjel, rosii, lamaie.

Ingrediente:Humus_cu_susan

  • 2 căni de năut boabe
  • 5 linguri pastă de susan
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • câteva boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • boia
  • salată de pătrunjel
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 roşii
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Pregătirea începe de cu seara când speli bine boabele de năut şi le laşi la înmuiat.

A doua zi fierbi năutul (verifici boabele: dacă se îndepărtează coaja cu uşurinţă, sunt fierte). Păstrezi o cana din apa în care au fiert. Cureţi bob cu bob de cojiţe.

Intr-un blender sau robot de bucătărie, pui boabele de năut, un căţel de usturoi curăţat, 5 linguri pastă de susan şi apoi mixezi.

Adaugi treptat cantităţi din apa pe care ai păstrat-o de la fierberea năutului (depinde de cât de cremos doreşti să fie), precum şi cele 4 linguri de ulei de măsline.

Condimentezi cu sare, piper şi boia după gust. Intr-o tigaie antiaderentă, rumeneşti o mână de muguri de pin şi câteva seminţe de susan.

Serveşti humusul alături de salata de pătrunjel, presărat cu seminţele coapte şi, eventual, cu lipii.

Humus cu susan

Humus_cu_susan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.