Humus cu tahini, patrunjel si boia
PrinteazaHumus cu tahini, patrunjel si boia din: boabe de năut, usturoi, foi de dafin, lamaie, boia, tahini, ulei de masline, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g boabe de năut
- 3 căţei usturoi
- o foaie dafin
- 2 lămâi
- boia
- linguriţă tahini
- ulei de măsline
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cu o seară înainîe de preparare se pun boabele de năut la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurg şi se pun la fiert cu 2 litri de apă rece, un căţel de usturoi şi foaia de dafin. Se lasă la fiert 90 de minute din momentul în care începe să fiarbă.
Se mixează năutul fiert, se pune în tigaie pe foc şi se adaugă 100 ml ulei călduţ, se pune şi putină zeamă în care a fiert nâutul şi se adaugă, după gust, suc de lămâie şi tahini.
Apoi, usturoiul rămas se mixează cu 2 linguri de ulei, şi trage tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul şi se presară un praf de piper. Se pune într-un vas, se presară cu boia, câteva picături de ulei şi pătrunjel.
Humus cu tahini, patrunjel si boia
Pofta buna!