Humus din mazăre şi fasole boabe cu branză de capră

Printeaza

O reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra, macris.

Ingrediente:Humus din mazăre şi fasole boabe cu branză de capră

  • 100g de mazăre proaspătă sau congelată
  • 100g boabe de fasole verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă
  • sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
  • 8 felii de pâine ţărănească, înjumătăţite
  • 125g brânză de capră
  • 50g frunze de măcriş

Mod de preparare:

Se răstoarnă mazărea şi boabele de fasole într-o oală mare cu apă clocotită sărată şi se fierb 3 minute. Se scurg, se răcoresc sub jet de apă, apoi se mai scurg o dată complet. Se adaugă 4 linguri de ulei într-o tigaie şi se încălzesc uşor, după care se adaugă usturoiul.

Se lasă să se prăjească foarte foarte uşor 3 minute, până ce uleiul iese infuzat iar usturoiul s-a înmuiat dar nu a prins culoare. Se răstoarnă uleiul împreună cu usturoiul într-o cană şi se lasă la răcorit.

Se mixează cu ajutorul robotului de bucătărie mazărea, fasolea şi o mare parte din coaja rasă de lămâie, după care se răstoarnă amestecul în uleiul cu ustura. Se adaugă căţeii de usturoi, aproape întreaga cantitate de suc de lămâie şi o lingură cu ulei de măsline extravirgin.

In acest moment humusul ar trebui să se amestece frumos în bol, dar să nu aibă totuşi o textură prea fină. Dacă este necesar, se curăţă şi resturile de pe margini şi se încorporează în amestec. Se asezonează considerabil – veţi avea nevoie de aprox.1 linguriţă de sare de mare şi de piper negru din belşug.

Se adaugă restul de suc de lămâie, după gust. Se răstoarnă într-un vas de servit şi se presară cu restul de ulei de măsline extravirgin.

Pentru servit, se prăjeşte pâinea şi se unge cu brânză de capră. Se pune pe fiecare felie o lingură de humus, se stropeşte cu puţin ulei de măsline, se presară restul de coajă de lămâie şi un praf de piper negru. Se ornează cu frunze de măcriş.

Humus din mazăre şi fasole boabe cu branză de capră

Humus din mazăre şi fasole boabe cu branză de capră

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.