Humus de dovleac şi harissa
PrinteazaHumus de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini, harissa si naut.
Ingrediente:
- 1 dovleac placinta de 400 g decojit si taiat in cuburi cu latura de 2 cm
- 3 catei de usturoi, nedecojiti
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- 1 lingura de harissa, plus extra pentru sevit
- 400 g naut din conserva
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune dovleacul şi usturoiul într-o tavă, asezonează-le şi toarnă 100ml de apă.
Acoperă tava cu folie de alumniu şi dă-o la cuptor 45 de minute, până când se înmoaie dovleacul. Lasă deoparte, până se răceşte.
Pune dovleacul şi zeama lăsată în tavă într-un robot de bucătărie, adaugă căţeiii de usturoi scoşi din coajă şi ingredientele rămase.
Mixează până obţii o pastă omogenă. Răstoarnă humusul într-un castron şi stropeşte-l cu harissa înainte de servirea.
Pofta buna!
Asta e interesanta, humusul de dovleac