Humus de dovleac şi harissa

Printeaza

Humus de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini, harissa si naut.

Ingrediente:

  • 1 dovleac placinta de 400 g decojit si taiat in cuburi cu latura de 2 cm
  • 3 catei de usturoi, nedecojiti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 1 lingura de harissa, plus extra pentru sevit
  • 400 g naut din conserva

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune dovleacul şi usturoiul într-o tavă, asezonează-le şi toarnă 100ml de apă.

Acoperă tava cu folie de alumniu şi dă-o la cuptor 45 de minute, până când se înmoaie dovleacul. Lasă deoparte, până se răceşte.

Pune dovleacul şi zeama lăsată în tavă într-un robot de bucătărie, adaugă căţeiii de usturoi scoşi din coajă şi ingredientele rămase.

Mixează până obţii o pastă omogenă. Răstoarnă humusul într-un castron şi stropeşte-l cu harissa înainte de servirea.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asta e interesanta, humusul de dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.