Humus cu legume la gratar
PrinteazaHumus cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina.
- 350 g de legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei)
- 400 g naut din conserva, scurs
- 1 catel de usturoi, tocat
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 lipii, prajite si taiate fasii
- 100 g de ridichi
- 2 morcovi, taiati bastonase
- 3 tulpini de telina
Mod de preparare:
Mărunţeşte legumele fripte împreună cu năutul (păstrează câteva boabe deoparte), usturoiul şi zeama de lămâie într-un robot de bucătărie.
Asezonează şi mixează până obţii oconsistenta pastoasa.
Pune totul intr-un bol si presara peste el boabele de naut pastrate, apoi stropeste-l cu uleiul de masline.
Serveste-l cu felii de lipii, ridichi, morcovi si telina.
Humus cu legume la gratar
Pofta buna!