Humus cu ceapa rosie si condimente indiene din: ulei de masline, ceapa, chimion, coriandru, fenicul, naut, lamaie, pasta de susan, lipie. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată fin 1 linguriţă seminţe de chimion 1 linguriţă seminţe de coriandru 1/2 linguriţă seminţe de fenicul 1 conservă de 400g de năut, clătit şi […]
Humus cu lipie
PrinteazaHumus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie, pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper.
- 150 g naut
- 2 catei de usturoi
- coaja rasa si sucul de la 1 lime
- 3 linguri pasta de susan (tahini)
- 120 ml ulei de masline
- 4 lipii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun boabe de năut într-o oală şi se adaugă apă rece, astfel încât să le acopere şi să le depăşească nivelul cu 5 cm.
Se lasă să se înmoaie peste noapte. A doua zi se scurg boabele, se adaugă apă proaspă-tăt şi se pun la fiert, la foc moale cea 1 oră, pânăce se inmoaie. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se pasează boabele de năut cu suc şi coajă de lămâie, pastă de susan şi usturoi; se înglobează treptat ulei, până ce ia naştere o pastă groasă şi omogenă.
Se prăjesc lipiile într-o tigaie-gril, fără adaos de grăsime şi se rup bucăţi; se servesc cu humus.
Humus cu lipie
Pofta buna!
poate iti place si:
Humus cu ceapa rosie si condimente indiene
Pofta buna!
Am preparat humus cu lipie dupa reteta voastra, apoi am mai improvizat un pic dupa propria imaginatie si… vroiam sa va spun cat este de bun humus cu lipie si cu pasta picanta harissa, dar apoi am vazut ca aveti si reteta asta:)))))