Humus – reteta de post

Printeaza

Humus din: naut, pasta de susan, lamaie, usturoi, ulei, sare, biscuiti de tarate.

Ingrediente:Humus

  • o conservă mare năut gata fiert
  • 2-3 linguri pastă de susan
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • un căţel usturoi
  • ulei
  • sare

Pentru servit:

  • biscuiţi de tărâţe

 

Mod de preparare:

1. Năutul se puneîntr-o strecurătoare, se trece sub un jet de apă rece şi se scurge.

2. Se pun boabele de năutîntr-un vas, se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie şi sarea. Se mixează, se adaugă usturoiul pisat şi apoi se continuă mixarea turnând ulei în fir subţire, în funcţie de gust.

3. Se aşază pe o farfurie pasta rezultată, se dau diferite forme şi se toarnă puţin ulei deasupra. Se poate aduce la masă ornat cu boabe de năut şi cu biscuiţi de tărâţe.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.