Humus – reteta de post
PrinteazaHumus din: naut, pasta de susan, lamaie, usturoi, ulei, sare, biscuiti de tarate.
- o conservă mare năut gata fiert
- 2-3 linguri pastă de susan
- sucul de la o jumătate de lămâie
- un căţel usturoi
- ulei
- sare
Pentru servit:
- biscuiţi de tărâţe
Mod de preparare:
1. Năutul se puneîntr-o strecurătoare, se trece sub un jet de apă rece şi se scurge.
2. Se pun boabele de năutîntr-un vas, se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie şi sarea. Se mixează, se adaugă usturoiul pisat şi apoi se continuă mixarea turnând ulei în fir subţire, în funcţie de gust.
3. Se aşază pe o farfurie pasta rezultată, se dau diferite forme şi se toarnă puţin ulei deasupra. Se poate aduce la masă ornat cu boabe de năut şi cu biscuiţi de tărâţe.
Pofta buna!