Iahnie cu bacon
PrinteazaIahnie cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare si piper.
- 300 g fasole alba boabe
- 250 g bacon afumat
- 1 ceapa potrivita
- 2 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
- sare
- piper zdrobit
Mod de preparare:
Se pune fasolea cu o seară înainte la înmuiat, a doua zi se scurge şi se pune la fiert, aruncând apa după 2-3 clocote. Se repetă încă de două ori această operaţiune, apoi se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă fiert până este bine pătrunsă.
Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în ulei bine încins. Se sting cu pasta de tomate diluată cu două linguri de apă şi apoi se toarnă în vasul cu fasole. Se potriveşte gustul de sare, se lasă să dea câteva clocote şi se dă deoparte. Iahnia se serveşte caldă sau rece, garnisită cu bucăţele de bacon afumat şi presărată cu piper zdrobit şi pătrunjel.
Iahnie cu bacon
Pofta buna!
Sa-mi trimi si mie o portie din iahnia asta