Iahnie de cartofi cu tahini
PrinteazaIahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, radacina de telina, frunze de telina, pasta de tomate, tahini, sare.
Ingrediente:
- 1,500 kg cartofi
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- o ţelină (rădăcină şi frunze)
- 4 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- două linguri de tahini (pastă de susan)
- sare
Mod de preparare:
Iahnie de cartofi cu tahini: Curăţă cepele, taie-le mărunt şi fierbe-le în apă. Adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina, tăiată mărunt.
Rădăcina de ţelină se pune numai după ce a dat apa în clocot), apoi cartofii (tăiaţi cubuleţe).
Pune sare şi lasă să fiarbă. După ce au fiert toate, pune deoparte un polonic de zeamă caldă şi amestecă bine în ea pasta de susan (tahini).
După ce s-a dizolvat, toarnă încet în oală, amestecă să se omogenizeze, apoi mai lasă totul la foc mic, să mai scadă zeama.
Pofta buna!